PRO NADĚJKOV A OKOLÍ


1.VELKÁ BRIGÁDA aneb MDŽ NA CESTĚ

01.03.2014 10:04

V sobotu 8.3.2014 se koná 1.VELKÁ BRIGÁDA na staré kališťské cestě ke Lhotě Starcově. Sejdeme se v 9 ráno, ale dorazit lze i kdykoliv během dne. Budeme pracovat do 16 hod.  Hlavním cílem je prořezávka lísek, trnek a náletových dřevin. Takže kdo můžete, vezměte motorovou pilu. Větve nebudeme pálit, ale v týdnu přijede drtič a štěpku použijeme na zamulčování vysázených švestek (z podzimu 2011), případně na Farskou. Kdo nebude řezat, bude tahat větve, takže pevné pracovní rukavice se budou hodit, možná využijeme i kovové hrábě.

Pro brigádníky je zajištěno občerstvení a tekutiny. Kdo nerad špekáčky a gulášek, nechť si prosím vezme svačinku svou. Končit budeme v Kališti v hospodě:-)

Akce s podtitulem MUŽI - DĚTI - ŽENY neboli MDŽ NA CESTĚ je první akcí s veřejností, kterou spolek realizuje v rámci projektu "OBNOVA STARÝCH OBECNÍCH CEST", který podpořila Nadace VIA a ČSOB.

                                        

 

Letošní rok je pro spolek rokem cest, neboť budeme v rámci výše uvedeného projektu obnovovat 2 cesty. Cestu od Homolské k Rajchlově pasece, která krásně navazuje na již obnovenou cestu Drážskou. Takže letos dojdeme do Kaliště podstatně příjemněji než po silnici. Druhá cesta je již zmiňovaná kališťská. Bývala bezpochyby krásná s kamenným tarasem, typickým pro tento kraj. Přežila i komunistické hospodaření v duchu "socialistických hodnot". Bohužel dobytek ji za poslední roky místy nevratně poškodil. Pokusíme se napravit, co napravit se dá.

PŘIDEJTE SE K NÁM!

 

 

—————

Zpět