PRO NADĚJKOV A OKOLÍ


POSLEDNÍ PRÁCE NA FARSKÉ

09.11.2012 10:40

Pomineme-li stav terénu (tj.bažina) v horní polovině zahrady, můžeme říct, že se nám Farskou podařilo snově dokončit. Za 3/4 roku společného budování a našeho velmi častého výskytu na zahradě se nám podařilo uvést myšlenky v život a návrhy v realitu. Po tomto intenzivním období, kdy jsme Farskou doslova žili, přichází několikaměsíční zimní pauza. Abychom nepřestali ráz na ráz, věnujeme se ještě drobnějším aktivitám a pracem náležejícím k době pozdně podzimní. Takže sázíme:

STROMY - 5 jabloní odrůd Grávštýnské, Strýmka, Croncelské a Malinové holovouské, od výborného "ovocnoškolkaře" Martina Krejčího ze Stoklasné Lhoty, jsme za vydatné pomoci skautů zasadili minulý pátek 2.11. Skauti sázeli s láskou a radostně, takže věříme, že se jablůňkám bude dařit a že už zapouští své kořeny, než přijde zima. Děti se ukázaly jako zdatní sazeči a bylo znát, že už s námi sází po několikáté. Byla radost poslouchat jejich spontanní vzpomínky na loňské sázení švestek u Kaliště. Někteří vzpomněli i na jabloně u Hubova a zapomenuty nezůstaly ani ořešáky u Hronovky. Ke stromkům zbývá ještě doplnit kůly, což se podaří, až najdeme ochotného a silného muže s palicí:-)

Fotky skautů, kteří sázejí stromy, jsou zde

CIBULOVINY - asi 300 cibulí a 4 pnoucí růže čekají na zasazení. A protože už je zima za dveřmi, musíme se do toho pustit po neděli. Kdo by měl chuť a čas přijít "skrývat poklady" do země, aby se mohl na jaře těšit, až se objeví, ať napíše mail, nebo se jinak ozve. Každá ruka dobrá! Zem už je totiž studená a mokrá a rukou je při sázení velká spotřeba.....

 

A pak už zahradu uložíme k zimnímu odpočinku a sebe také!

—————

Zpět