PRO NADĚJKOV A OKOLÍ


Farská - ohlédnutí druhé

26.03.2012 08:34

Po dvou měsících zvědavého těšení jsme se v sobotu 24.3. konečně dočkali. Eva Teplická a Lukáš Gavlovský nám přijeli představit své 2 návrhy možného řešení farské zahrady.

 

Radujeme se sice z krásného jarního počasí, ale tentokrát nám trochu narušilo plány, neboť bylo asi větším lákadlem než proměna farské… Necelá třicítka účastníků namíchaná zhruba půl na půl z účastníků prvního setkání a z „nových“ tváří však myslím nelitovala 2 hodin strávených nad plány a vizualizacemi.  Při promítání ilustračních fotografií zaznívalo obdivné „jeee“ i odhodlané „už aby to tak bylo“.

 

V návrzích bylo zaneseno všech 10 prvků vybraných na prvním setkání. Po představení návrhů, dotazech a diskusi jsme vybírali mezi 2 variantami:

  • altánu, lišícími se tvarem střechy a stavbou či absencí krbu
  • severní části zahrady, tj. nad farou – (zídka a bylinná zahrádka či kamenný val s květinami)
  • vstupu na zahradu mezi kostelem a farou (1 nebo 2)

 

Výběr byl celkem dost jednoznačný. Přibude ještě jeden vstup na zahradu, nad farou bude kamenný val s květinami a altán bude bez krbu.

 

Na setkání zazněly i další připomínky, které budou zapracovány  a do Velikonoc budeme mít finální návrh, který bude vystaven ve vývěsce na náměstí. A pak to konečně začne. Tedy ono už to tak trochu začalo. Zmizely kovové prolejzačky a houpadla.  A byly pokáceny některé stromy ve špatném stavu. Děkujeme panu Svobodovi za pomoc při kácení.

 

Kdo nemohl přijít, nechť nezoufá, neboť v dubnu začneme na proměně pracovat vlastníma rukama a každý, kdo bude mít chuť, čas a zájem se nějak zapojit, bude vítán a „polapen“.

Petřiny fotky ze setkání si můžete prohlédnout zde. Najdete na nich i návrhy:-)

—————

Zpět