PRO NADĚJKOV A OKOLÍ


První hrábnutí

10.04.2012 11:57

Ve středu 4.4. jsme se na zahradě sešli poprvé s panem Havelkou a bagrem, abychom nachystali plochu pro dřevník za zastávkou. Dřevník celkem spěchá, neboť je potřeba uložit do něj dřevo ze zahrady. A protože ho nechceme přenášet dvakrát, tak jsme se rozhodli pro expresní dřevník:-) Akce to měla být na hodinku a přišli jsme s Olinou Dušků jen tak v polopracovním, Zdík dokonce jen jako fotodokumentarista.

Bagr hrabal a hrabal a vyhrabal pěknou zem, která je teď na hromadě a také dost kamene, který se nám bude velice hodit. Kromě plácku pro dřevník pan Havelka navíc přesadil bagrem 2 keře - růži svraskalou, která bude kvést v zahradě na různých místech, a jeden tajemný keř, který nevíme, co je. Až obrazí, bude nám to jasnější.

Atmosféra však byla pracovní a přidaly se k nám již zcela v pracovním Petra Dohnalů a paní Havelková. Takže jsme nakonec ještě ostřihali vrbu "na babku", vytáhli pařezy a přestárlé keře za plotem mezi farou a kostelem.

S panem Havelkou jsme prošli terén, abychom mohli začít plánovat terénní úpravy. Se Zdíkem, správcem obecního majetku Slávou Bendou a starostou Zdeňkem Černým jsme řešili přemístění plakátovací plochy, která by měla mít své nové místo vedle zastávky, a vývěsek, které budou přesunuty před obecní úřad. Tedy po potřebných úpravách terénu... Na střechu kostela budou doplněny zábrany proti padání lavin...

První hrábnutí, ze kterého můžete najít fotky zde se nám tak protáhlo  na pěkné tři hodinky.

 

Jana Průšová

—————

Zpět