PRO NADĚJKOV A OKOLÍ


Kamenování, bagrování a stále s radostí

23.04.2012 15:12

I přes řadu doručených omluvenek ale také neomluvených absencí, které řádně prošetříme:-), sešla se skupina cca 11 chlapů, z nichž jádro tvořili hasiči, doplnění farníky, a vyrazili v sobotu 21.4. v 8.30 na kámen. Sláva Bendů domluvil fůru s Luďkem Fuků na Nepřejově. Přibližovadlo bravurně šoféroval pan Jiří Benda st. z Hronovky. Další typ na hromadu kamení dodala má maličkost a bralo s z obecních drah za Hubovem směrem k Nepřejovu.

Kolem půl dvanácté byly 3 haldy na farské. A protože jsme čekali až se uvolní místo v hospodě, stihli chlapi ještě demontovat kus plotu, odnést brány a hlídat Martina Havelků při nemontáži, nebo spíš demolici, podezdívky plotu nad farou. Trochu i podpírali faru, takže vše dobře dopadlo:-)

Po dřevníku, který skauti v pátek krásně natřeli, s kočičí hbitostí poskakoval Jirka Dušků (asi to okoukal od nového domácího přírůstku Micinky:-)) a pokrýval střechu taškami.

Martin Havelků bagroval s citem těsně vedle kostela, kde jsme upravovali terén, chystali místo pro přemístění nástěnek a nacvičovali jsme přesazování neuvěřitelně těžkých trsů pivoněk. 

Dopoledne jsme poskakovaly po farské 4 (Olga, Petra, Jana a Stázinka), protože jsme nikoho nezvaly. Odpoledmne nám přišly pomoct paní Havelková a Iveta P. s Kačkou a Matýskem.

Když dopoledne přijel Honza Kopřiva z ČRo2, aby s námi něco natočil, poslali jsme ho v rámci "PR" a práce s médii za chlapy na kamení. Pak demontoval pletivo a v půl jedné se s námi s úsměvem rozloučil s tím, že to bylo fajn a že rozhovor natočíme jindy a jinde:-) Dáme včas vědět, kdy poběží. Honzovi děkujeme touto cestou ještě jednou za pomoc a velké pochopení.

 

Výsledky našeho sobotního snažení

Po sobotě tak máme haldu kamene, za níž děkujeme dárcům, mezi něž patří i pan Mikš, a chlapům, kteří moc pomohli!

Děkujeme i Martinovi, protože vedle úprav terénu u kostela a bourání podezdívky také vytahal betonové základy od prolejzaček a sloupky od vrat s betonovými "řepami".

Zmizely ploty, přibyla haldy zeminy a kopec betonů a večer i první z cca 6 hromad štěpky, kterou využijeme namísto kůry na mulčování záhonů s keři. Děkujeme za ní Liborovi Švecovi, který nám pomáhá i s duby na mobiliář a který je v tomto kraji známý jako stromolezec, ošetřovatel stromů a káceč s přesností na centimetry:-)

Počasí nám jako obvykle, když něco děláme, přálo, navíc teď máme přes Zdíky přímluvu na vyšších místech!

A citlivější z nás v sobotu začali na farské cítit, jak se tento úžasný prostor nadýchává a začíná být nespoutaný:-)

 

Fotky od Petry jsou zde a Zdík je dodá později...

 

Těším se brzy na viděnou s početnou skupinou příznivců a zájemců o farskou!

Brigáda veliká bude pravděpodobně 12.5.!!!!!

 

Jana Průšová

—————

Zpět