PRO NADĚJKOV A OKOLÍ


Nástěnky pryč, podezdívka pryč, betony pryč

26.04.2012 18:52

 

Středa a čtvrtek 25.-26.4. byly dosti náročné pro obecní pracovníky, pány Svatoše, Stehlíka a Skalu a paní Kubíčkovou, díky nimž zmizely vývěsky a plakátovací plocha a prostor farské zahrady se ukázal v plné kráse. Dnes se ke slovu dostal opět pan Havelka s bagrem a za napjaté atmosféry, kdy jsme mnozí měli sevřená nejenom hrdla, odstranil podezdívku plotu. Beton na ni měl být pravděpodobně použit na protiatomový kryt...

Pan Fairaisl se snad nakonec smířil s naším "bagristickým" postupem a ve středu 2.5. pomůže spolu s panem Šitou, za asistence Zdíka a osvědčených obecních pracantů, připravit základ pro nový kamenný taras.

Sláva Bendů se snad oklepe z dnešných perných chvil s podezdívkou a bude zase stavební práce pěkně řídit.

 

Farská se zaplnila zeminou, kameny na taras, štěpkou, starými ploty, trojími vraty, ale také obřími kusy betonu od sloupků, prolejzaček a z podezdívky. Uf, příliš zahuštěný prostor tu vznikl. Díky bleskové a velmi ochotné pomoci pana Jiřího Bendy st. z Hronovky však zmizely betony, které Olinu strašily i v noci:-) Zbytek dlaždic a vrata rovněž mají nové majitele a brzy se k nim k  naší velké radosti přesunou. A nám se opět začíná lehčeji dýchat.

 

Farská zahrada je krásná!

 

Komu se líbí, kdo má chuť přidat se k proměňování a sdílení společné radosti, ať si zarezervuje víkend 12.-13.5. Budeme si na brigádě hrát, opracovávat dřevo, což je krásně voňavá práce, budovat ohniště, sázet keře a těšit se na jejich květy, svěží zeleň, pestrý podzimní háv, rozmanitost plodů i zimní odpočinek nesoucí naději, že na jaře se zázrak "znovuzrození" bude opakovat.

 

Děkuji všem za pomoc a myslím to opravdu vážně!

 

Fotky z těchto dvou dnů jsou zde

 

p.s. Zámková dlažba na chodníku se po vybudování tarasu vrátí zpátky na své místo. Děkujeme za pochopení i za zvýšenou opatrnost při pohybu kolem farské zahrady!

—————

Zpět