PRO NADĚJKOV A OKOLÍ


POSLEDNÍ PRÁCE NA FARSKÉ

09.11.2012 09:17

Pomineme-li špatný stav terénu (tj.bažina) v horní polovině zahrady, pak lze říci, že se nám podařilo Farskou snově dokončit. Za 3/4 roku intenzivní práce a našeho velmi častého výskytu na zahradě by měla přijít několikaměsíční zimní pauza. Než však nastane, tak  ještě činíme pár drobnějších prací. Jde o aktivity sázecí, které přísluší pozdně podzimní době.

STROMY - 5 jabloní odrůd Grávštýnské, Strýmka, Croncelské a Malinové holovouské, od výborného "ovocnoškolkaře" pana Martina Krejčího ze Stoklasné Lhoty, je díky bezva pomoci skautů na svých místech a zapouští kořeny než nastane zima. Minulý pátek 2.11. sázeli skauti stromy s láskou a radostí, takže věříme, že se jim bude dařit. Většina dětí s námi sázela již po několikáté a bylo to znát, což nás těší. Byla to velká radost poslouchat děti u sázení, když spontánně vzpomínaly, jak vloni sázely švestky u Kaliště a předtím jabloně a lípy u Hubova a někteří vzpomněly i ořešáky k Hronovce. K jablůňkám zbývá ještě doplnit kůly, což se podaří, až najdeme silného a ochotného muže s palicí:-)

Fotky skautů, kteří sázejí stromy, jsou zde

 

CIBULOVINY A RŮŽE - zhruba 300 cibulí a 4 pnoucí růže čekají na zasazení. Vzhledem k "zimě za dveřmi" se do toho musíme pustit po neděli. Takže kdyby s námi někdo chtěl a mohl "zkrývat poklady do země" a brzy na jaře se těšit, kde vykouknou, ať napíše nebo se jinak ozve. Za každou ruku budeme rádi! Zem už je totiž pěkně studená a mokrá, takže je rukou velká spotřeba...

—————

Zpět