PRO NADĚJKOV A OKOLÍ


Úspěch LETNÍHO BIOGRAFU FARSKÁ

21.08.2012 10:41

Prožili jsme dva krásné večery na Farské. Klidně a s radostí mohu bez přehánění říct, že letní kino byla trefa do černého! Páteční promítání Fimfára 2 přilákalo na padesát lidí. Velké plátno, venkovní prostředí a sdílení zážitku s ostatními je kombinace, kterou domácí kino, byť je plazmová obrazovka sebevětší, nikdy nedokáže nabídnout. Děti, které už film viděly doma několikrát, zíraly zcela pohlceny dějem na stěně kostela, jakoby zakoušely filmovou premiéru. Na konci filmu zazněl spontánní potlesk...

S Olgou a Zdíkem jsme opět vsadili na pohodu a trochu rozmazlování našich milých diváků. Základem bylo, vedle dobrého výběru filmů, zajištění dobrého počasí, které jsme pak v neděli dotáhli do dokonalosti:-)

Zaplál oheň, který spolu se svíčkami vykouzlil ono, ve filmu zmiňované a fotografy oblíbené, "zvláštně měkké světlo", ve kterém to ženským tak sluší. Na grilu od Petry jsme grilovali klobásy uzenáře Kosíka, což byla další premiéra, neboť ani jeden z nás tří v životě negriloval:-)

V potu tváře jsme během pátku s Olinou a Evou upekly bychty. Nechyběly nápoje - domácí bezinkovka a tradiční pivo Bernard.

Skvělá neděle

Přes obavy Olí, že přijde málo lidí, byla nedělní účast veliká. Milý francouzský film se silným příběhem a výbornou hudbou přilákal stovku diváků místních i z okolí. A byl to zážitek. Nejedno oko zaslzeno a nejedna srdeční oblast se zachvěla. Prostě skvělá neděle se skvělým filmem a báječnou atmosférou. Lidé posedávali ještě chvíli po skončení filmu, mnozí děkovali a pochvalovali si letní biograf. A mně najednou došlo, že byť je zahrada ještě nedokončená, tak už funguje. A začíná žít svým životem. Je to místo, které láká, vítá a ti kdo vstoupí, jsou "laskáni" její energií.

Když jsme s Olgou kolem jedenácté večerní opouštěly zahradu, cítíly jsme štěstí, aniž bychom si to musely říkat....

 

Už teď všichni víme, že Letní biograf Farská zase za rok, v půlce srpna, opět bude! A kdo ví, možná to bude i podstatně dřív.

—————

Zpět